Phi Phi över nyår

Nu blir det ännu sämre uppdatering för oss, vi drar oss nämligen till Phi Phi öarna över nyår, för att parta loss ordentligt ;) Så skriver väl kanske på Söndag eller något och berättar hur vår helg har varit. Det ska bli sjukt roligt, och vi är laddade till tusen. Dock har jag (Mathilda) Börjat fått lite hosta och konstig i halsen, men var in på apoteket idag och fick några super piller, så hoppas det blir bättre :)

Hoppas alla där hemma får ett riktigt bra nyår, för det kommer vi GARANTERAT att få :)
Så vi hörs nästa år..

GOTT NYTT ÅR!


Dagarna på en ö

Nu är vi dåliga på att uppdatera, we know. Därför kommer det lite text och bilder, här och nu. På dom senaste dagarna har vi hunnit trätta folk hemifrån Sverige. Nämligen Simone och Hampus med Simones familj,och Pernilla och Johan. Vi åkte moppe till Simone för några dagar sedan där vi fick se deras strand. Igår och idag träffade vi på Pernilla och Johan på vår strand. Så det är ju roligt med lite känt folk här på ön.

Annars så rullar allt på hur bra som helst. Phi Phi är bokat tills på onsdag så då blir det nyårsfirande där på ön. Och jag lär då säga att vi är taggade. Kommer bli great!

Och vi övar och övar med fireshowgrejerna, och det går riktigt bra. Så snart så, BRING THE FIRE!

Ikväll ska vi till ett ställe som heter Opium. Där är det dags för Idol på Lanta. Får se hur det är. Ska ut och käka med Denises morbror och hans fru innan för dom kom hit idag så nu måste vi skynda på oss lite. HEJDÅ!









God jul från oss lanta tjejer!





Snorkling

Nu sitter vi hemma alla tre med en varsin dator i sängarna och pratar om allt, inget och lite mer.

Snorklingen hur gick den idag då? Jo det började med att vår vän, även granne, Danne hoppade i vattnet och bröt fingret. Men trots det vart det en heldag med snorkling och solning på en jättejättejättefin strand.

Annars då? Mathilda har fått några bett på kroppen som är runt 300 stycken.
Frida har bränt kinderna röda och flagnar på armarna.
Denise mår prima och färgen lika så.

Ikväll ska vi till en resturang som har stuvade makaroner och korv. Något vi alla ser fram emot efter allt ris, kyckling, sås jadajadajada som vi börjar tröttna på.

Och en till sak, imorogn är det julafton. Och hur ska vi då fira den? Det vet vi inte riktigt än. En överraskningsdag. Men en sak vet vi. Det är att det blir risgrynsgröt till frukost. MUMS.



vårt hem

Platsen där vi får vår nattsömn. Denise sover i den lilla och Mathilda och jag i den stora.

Skrivbordet som står mitt emot sängarna. Där på golvet brukar vi sitta och äta frukost när vi inte orkar pallra oss ut till balkongen från kylskåpet.

Ut mot vår "hall". Till vänster badrum.

Garderoben som förvarar tre tjejers kläder i tre månader framöver.

Mathilda visar upp vår härliga balkong.

Såhär stor är den. Härligt? JA


En kväll på Ozone













vatten!

Lite bilder från förra veckan när vi åkte till en annan strand lite längre bort. Där badade vi i en pool hela dagan :)

 

 


Lite mer bilder

      

Lite mera liv i bloggen.

Nu har bloggen blivit lite trevligare att kika in på. NAJS VA. Dock inte så snyggt kanske, men det får vara så länge.. Idag har vi bara tagit det lugnt, en snabbis på stranden och sen gick vi faktiskt hem och sov i typ 3 timmar. Sen middag på stranden och nu är vi tillbaka i lägenheten. Imorgon ska vi åka till klong dao beach för att lära oss fireshow. LITE ROLIGT. Sen så ska vi hämta våra moppar imorgon. Nu ska vi snart sova! Godnattis.
/Mathilda

partypartyy in thai

Internet går så himla segt..
Så det får bli flera bilder en annan dag :)
puss&kram Mathilda

Opium

(FRIDA)

TJO!

Ikväll har vi haft el mucho fun. Började med lite förpartaj hemma hos oss på vår balkong med lite folk och ölspel innan vi drog till ett ställe som heter Opium. Där var det kul med dans, skitkul. Nu är vi hemma efter lifa food. Klockan är runt 04.00 här så vi ska väl sova snart. Imorgon blir det en ny strand, kul att ha lite förändring av dagen..

Bilder från dagen kommer upp senare för nu är vi lata. Så nu säger jag godnatt och släcker ögonen ett tag. GODNATT!

skoldagen, vi säger soldagen

(Frida skriver)

HEJ ALLA!

Idag har vi haft en grymt bra dag på stranden. Trots strand är vi fortfarande bleka små svenskar, särskilt när man ser folk som är brun som pepparcookies. Men vi har ju några till stranddagar på oss om vi säger så, vilket känns great.

Ikväll tog vi tuktuk in till Saladan och åt mat och handlade lite annat nödvändigt. Så som linne, klänning, väst, ice tea, chips, strandväska, youghurt och sånt. Helt sjukt vad priserna är låga här. Men ändå så blir man så snål. Ungefär 10-20 kr kostade min middag idag och då var det med dryck också. CRAZY.

Vi hann även kika förbi skolan idag och se hur den såg ut. Så imorgon kanske vi går dit en stund och pluggar. Den verkar helt ok.

Så, nu vet ni lite om vad som hänt på ön senaste dagen. LAR KORN!


.

FRAMME!

Nu sitter vi i våran lägenhet och lyssnar på musik, bloggar och vilar upp och efter resan. Här är klockan 5 men för oss är den 11 som i Sverige, nu har vi varit uppe i två dygn så vi är ganska slut. Vi har hunnit varit på stranden och ätit lunch och packat upp lite kläder och sånt, vi är jätte nöjd med våran fian lägenhet med en jättestor balkong. Vi ska iväg och käk lite middag med mamma Maj-Britt och några av hennes jobbarkompisar sen. Hela resan hit till Thailand gick jätte bra och vi fick flyga med Thai flyget där vi hade en egen tv framför oss med massor av filmer, spel musik m.m.


Grattis Madeleine 18 år! :D

Grattis Madde!! :D Nu är du äntligen 18 och får gå ut lagligt ;) Hoppas du får det underbart både på din födelsedag och på festdagen som vi tyvärr inte kan komma på :( Men vi får ta igen det på studentkryssningen när vi kommer hem istället :)


1 dag

(FRIDA SOM SKRIVER)

Okej, som ni alla säkert redan vet är det en enda liten dag kvar idag. Jag kan verkligen inte förstå det. Jag sitter hemma som vilken annan dag som helst och väntar på ingenting. KONSTIGT!

Men imorgon på morgon åker vi mot arlanda. Jag med mamma. Denise och Mathilda med Mathildas pappa. Så ses vi där med våra packade väskor som innehåller våra liv i tre månader framöver...

Nu ska jag försöka inse att jag faktiskt åker imorgon. Får ringa till Denise och Mattan för att få lite feeling. HEJDÅ!


5 dagar kvar

Idag var sista skoldagen kommen för två av oss (mig och Mathilda). Sen har Denise kvar två av sina. SJUKT! Vet inte hur dom två andra känner men jag känner mig helt lugn. Ingen packpanik, ingen farvälångest eller nånting. Inte ens en känsla av att vi faktiskt åker på söndag.

Idag var jag och handlade de sista. Om man kunde få rabatt för det man handlar på apoteket hade jag fått en fet rabatt idag. Kom därifrån med en påse proppad. Så nu är jag laddat inför alla baciller som vill komma åt mig!

Var lite konstigt att säga hejdå till Mathilda idag när vi skildes åt; "Hej då, vi ses på söndag. På arlanda..."

Nu packa. HEJ DÅ

http://deliciousone.blogg.se/images/2009/packa_58639451.jpg

RSS 2.0